NE POZABI NA LJUBEZEN DO SEBE
Blog, Splošno

Ne pozabi na ljubezen do sebe!

Ljubezen do sebe (tudi na dopustu)…

Živjo!

Kakšno je stanje?

Predvidevam, da uživaš. 😏

Otroci lepo doma, v tvoji družbi, pridno ubogajo, berejo knjige, sodelujejo pri domačih opravilih, se podijo po gozdu, delajo šotore…

Ti ob popoldnevih na ležalniku, kje ob morski vodi ali na domači terasi, obdani s sivko in cvetočimi rožami. Mož ti prinaša revije, šabeso in sladoled, mama te vabi na kosilo, pokliče te prijateljica, samo da ti zaželi lep dan…

In potem se zbudiš v “realnost”😨.

Mož je že zdavnaj v službi, otroci težijo za igrice (ker jo igrajo tudi najboljši nogometaši in vsiiii fantje iz razreda), ne veš, ali se lotiti posode ali cunj, o jutranji rutini ni ne duha ne sluha, rože venijo in vrt ves zaraščen čaka, da se ga kdo usmili.

Prijateljice so z družinami na morju in ti pošiljajo krasne fotke, ali pa jih spremljaš na sociali, kako nasmejano in fit čofotajo po vodi…

Ti si pa spet pozabila nase…

Kar mirno, draga moja!

Tudi pri nas so tipični poletni dnevi polni pričkanja, borbe za vrtec ali vsakršno opravljeno delo, težim, naj končno ugasnejo ekrane in grejo na kolo, sezona v službi na vrhuncu…jaz pa po operaciji na bolniški, komaj pokretna. jao…

Midve se ne dava!💪

Med počitnicami bodo zagotovo tudi lepi dnevi, prijetni trenutki v družini, umirjeno ozračje in partija kart. Če me spremljaš in se najdeš v mojem pisanju, veš, da se učiva poskrbeti zase vsak dan po malo. Vsak dan se morajo naše misli in telo sprostiti. Vsak dan moraš sprejeti sebe tudi utrujeno, brez moči in volje ter brez plana, kaj bo še sledilo v naslednjih urah dneva.

Oh, kako sem spustila pričakovanja in zahteve do sebe. Danes recimo imam od zjutraj že norišnico in zmešano glavo, čaka me fizioterapija v Ljubljani in kup papirologije. Rekla sem STOP, ker sem zaradi nervoze morala dvakrat opravljati stvari, dvakrat pozabila na stvari in se peljala nazaj iskat, nekaj obveznosti pa sploh nisem zaključila.

Vsedla sem se za računalnik, da ti napišem tehle par vrstic, da pokažem, da ti navkljub vsemu marsikaj uspe in da je treba v največjem džumbusu stvari spustit, se umirit, narediti nekaj prijetnega in spet poiskati veselje.

Zakaj me boli glava?

Nisem mislila sebe in svojega glavobola, na srečo je zelo redek, vem pa, da marsikatero mamo mučijo stalni glavoboli, ali še huje, grozne migrene.

Čakajo sveti dan, da jim bo nekdo dovolil sesti na kavč, da bo mož sam od sebe zvečer poskrbel za otroke, da se bodo na vratih pojavile prijateljice in jih zvlekle na zabavo. Prej boš sprejela, da se to ne bo zgodilo, lažje ti bo. Mogoče deluje skrb zase dodatna obveznost ali se čutiš krivo za svoj čas…

Zagotavljam ti, da malo zavestnega umika, počitka in priljubljene dejavnosti v dnevu (ja, vsak dan in ne na vsake kvatre), ti bo dajalo veliko moči. Začela boš skrbeti za svoja čustva, misli, prebudila se bodo razna veselja, želje bodo začele dobivati novo podobo…

Dolgo časa sem se jezila, da sem za vse sama. Ko sem sprejela, da mi nihče ne dolguje pomoči in da sem za svoje zdravje in misli odgovorna sama, je postal moj svet bolj “vznemirljiv”.

Začela sem spoznavati sebe. Koliko zmorem, katere talente (sploh) imam, kaj me je veselilo kot otroka, kje sedaj uživam in še in še…

Kratki momenti sprostitve

Parkrat v tem tednu mi je v glavi zavrelo, v trebuhu stisnilo in med lopaticami zabolelo…tipični stresni momenti. Ne vem, če sem se že kdaj vprašala, kaj je v takih trenutkih potrebno. Mogoče bo zvenelo “alternativno” ali “nju ejdževsko”, a je zelo pomagalo…

V bistvu o tem marsikje berem, a se nisem dovolj zavedala. Govorim o DIHANJU. Ja, tako norimo, da pozabimo dihati. Brez kisika v možganih pa valjda, da “se ti zmeša”.

Torej, v kriznih momentih dihamo😆.

Po operaciji sem dva dni bolj kot ne počivala na kavču. Vzela sem knjigo o izdelovanju origamijev in naredila nekaj z rokami, ki NI pomivanje posode ali zlaganje cunj. Ne boš verjela, prav pasala je dejavnost, ki ni bila zahtevna, pozabila sem na vse, na koncu je ratala zanimiva rožica za IG.

Iz tega opravila sem “odnesla” to, da neobičajne ročne dejavnosti pašejo v dnevu. Tudi z Emo kaj nariševa, čeprav se moje “umetnije” skrijejo pred njenimi…

KINO “PROGRAM”, BRANJE

Pogledala sem si celo romantični film, bolj zato, ker sem po splošni anesteziji celo popoldne spala in zvečer, logično, nisem mogla zaspat. Lotila sem se tudi romantične knjige, a se bojim, da sem prveč psiho, da bi jo prebrala do konca. Zdi se mi škoda časa za to in nič ne odnesem od tega. Če ti paše, ti samo beri. Kar ti pride pod roke in te seveda pritegne. Silit se ni treba.

MIGANJE

Naj omenim še to, da imam predpisano redno telovadbo (dolgočasno, da Bog pomagaj), a že sanjarim o sprehodih z možem in otroki, plavanju, teku in kolesarjenju. Mož ima celo iluziorno idejo, da bova v prihodnjih letih združila potovanja in udeležbo na maratonu in/ali Iron manu, ki so po celem svetu organizirani skozi celo leto. Will see.

KOFI BREJK, PISANJE, PREHRANA

Kavica je prava uživancija, kakšen krajši dremež, celo igrico odigram na mobiju (neke kristalčke zbiraš, a je zanimiva), pogovarjamo se o novem družinskem članu (neeee, nisem noseča, odločamo se o novem mucku), povezujem se s prijatelji, dobila sem celo nekaj obiskov predragih oseb, nekaj pa delam tudi na blogu (pišem o svojih razmišljanjih, hkrati pa se sprašujem, ali se tole moje pisanje sploh splača).

Že dolgo ugotavljam, da mi ogljikovi hidrati po zaužitju naredijo “štalo” v trebuhu, zato sem začela raziskovati ketogeno dieto, strožja različica “oh in sploh diete” lchf, predvsem z vidika zdravljenja moje epilepsije. Baje ta dieta zavira epi napade. Na srečo so moji napadi zavrti s pomočjo zdravil, a se jih želim čimprej znebiti. Bova z nevrologom dorekla septembra.

Torej-voda, voda, voda in kakšen zdrav obrok v dnevu, ok?

Še novička

Ema je postala ambasadorka…

Moda in jaz sva (bila) dva čisto različna pojma. Nato pa dobiš “v naročje” navdušenko za lepoto in oblačila in se moraš malo potruditi za drugačnost, ki je nisi vajen😉…

Ema je tako po moji objavi njene simpatične fotke postala ena od ambasadork otroških oblačil ameriške znamke PINEAPPLECLOTHING.

Predstavniki podjetja so nama ponudili sodelovanje, ki pa ne bo finančno ugodno samo zanjo, temveč bodo imeli popust pri nakupih tudi družinski člani, prijatelji, bralci bloga in moji sledilci na IG.

Oblekce so ji seveda takoj padle v oči. Izbrala si je nekaj cukrastih in v soboto sva oddali naročilo🙃. V 1-2 tednih pridejo iz Amerike, nato jo v njih poslikamo in TADAAAA-komur bodo oblačila všeč, jih bo lahko preko mojega bloga kupoval z 20% popustom. Ema in mami😉 pa od nakupa prejmeta nekaj procentov provizije.

Pajkice so še mene zadele 😍.

Jah, otroci te marsikdaj spodbudijo h kakšni “dejavnosti”, ki je “ni pod razno” ne bi počel, če ne bi imel otrok.😀

To bo vse za danes.

Imej kar se da sproščene poletne dni.

Javi mi, kako si in držim pesti zate in za tvoj čas. Hvala, ker bereš ali se kakorkoli odzoveš.

Objem,

Minka

Vesela bom tudi tvoje prijave na obvestila. Tako boš prva obveščena o vsaki novi tedenski objavi.

Preberi več...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja