Živjo, Minka na tej strani. Sem prepričana, da imava najmanj eno skupno lastnost. Obe sva mami in obe želiva sebi in svojim otrokom najboljše. Želim biti dobra žena, mama in hkrati zadovoljna ženska. Tako kot ti.

Imam tri zvedave, navihane in aktivne otroke, ki mi dajo marsikdaj misliti s svojimi zahtevnimi vprašanji. No, pa razloži 4 letnici, kaj je prisrčnost in kje so nebesa…Sinova sta šolarja, eden že najstnik, hčerka pa še vrtičkarka. Karakterji neverjetni…

Že leta se učim, kako krmariti med materinstvom in partnerstvom in hkrati ohraniti ravnotežje na vseh pomembnih področjih v življenju. Mi ne uspeva perfektno, a z leti bo vedno bolje:)

ŽENA

Pridevnike kot so fatalna, super, oh in sploh najboljša, nepremagljiva, najuspešnejša in podobne superlative izpuščam iz svojih opisov. To namreč nisem 😊. Vesela sem, da z možem ohranjava spoštljiv in ljubeč odnos že 20 let in povezano skrbiva za najine tri otroke.

“PODJETNICA”

Po izobrazbi sem magistra farmacije. Po 10 letih dela v lekarni UKC Ljubljana, kjer sem nabirala bogate izkušnje svetovanja in zdravljenja najrazličnejših bolezni, sem se odločila, da zapustim mesto farmacevta in »ostanem doma«. Mogoče zveni nerazumno, a sem bila prepričana, da bom kos tudi zasebnemu sektorju in poslovnemu svetu, v katerega je bil že takrat vpet moj mož.

Pridružila sem se mu pri vodenju družinskega gradbenega podjetja. Začela sem spoznavati druge dimenzije življenja, ki so bile daleč od varnega zavetja javnega sektorja in s tem finančne brezskrbnosti. Če si tudi ti podjetnica in je tvoje premoženje ves čas “na kocki”, potem veš, da podjetništvo ni enostavno.

GLASBA IN ŠPORT

Že od malega sem pevka in športnica in ti dve dejavnosti mi še sedaj zapolnjujeta preostanek prostega časa (ki ga sicer iščem že kar nekaj časa🤭). Treniranje odbojke me je naučilo veliko vztrajnosti in discipline, predvsem pa kako prenesti poraze in zmage. Zelo dobro sem se znašla tudi na košarkarskem in na nogometnem igrišču. Samo, da je žoga…Žal mi poškodba kolena sedaj onemogoča ukvarjanje z ekipnimi športi. Vztrajam pa pri daljših sprehodih in vseh oblikah telovadbe. Kakšno sezono mi sploh ne rata😆.

Rada pojem v različnih pevskih sestavih in ravno petje mi je podarilo izkušnjo nastopanja in koncertiranja doma in po svetu. Pevski prijatelji so mi zelo dragoceni in bogatijo moje življenje.

VESELJE, SMEH IN KNJIGE

Rada sem v veseli družbi. Smeh in dobra volja resnično pomagata k lažjemu življenju. Marsikdo prebere moje objave na FB ravno zaradi moje sproščenosti in iskrenosti. Tako so me FB prijatelji označili, ko so me začeli spodbujati k pisanju😊…

Prav tako ne morem brez knjig. Sem prepričana, da so mi najbolj koristile v času poporodne depresije ter napornih letih neprespanosti, dojenja in otroških bolezni. Spodbujajo me prav vsak dan, da se v obdobjih utrujenosti in mnogih obveznosti ne zleknem na kavč, temveč počnem tudi stvari, ki me bogatijo in veselijo.

NAVDIHUJEJO ME…

vsi ljudje, ki s svojim življenjem dokazujejo, kaj vse lahko človek v življenju zmore in doseže. Kljub oviram in preizkušnjam. Tudi sama sem zaradi skoraj usodnega epileptičnega napada pred 4 leti na življenje začela gledati s povsem druge perspektive. Na bolj preprost in humoren način. Manj kompliciram in predvsem živim z veliko mero hvaležnosti, da imam ob sebi drage ljudi, da sem zdrava in da lahko napredujem na vseh področjih.

REDNO SE IZOBRAŽUJEM…

Nova znanja, ki jih pridobivam, me delajo živo. Še posebno, če napredujem na področjih, ki zahtevajo od mene spremembe, neobičajne izbire, odpovedi…

Pred leti ne bi “ni pod” razno šla na izobraževanje o:

računovodstvu,

javnem nastopanju,

digitalnem marketingu,

nevrolingvističnem programiranju…

Najtežja je odločitev in začetek nečesa novega. Kot pisanje bloga na primer.

A ko odločno začneš, zadeva steče…

SKUPAJ V DOBREM IN SLABEM

Rada imam timski duh. Da skupina deluje povezana in da vsi napredujejo v najboljši možni meri. Prav zato ta blog. Povezoval bo mame in nam dajal moči za delo na sebi. V korist nam in našim dragim.

Vesela bom najinega druženja v oazi!

 

  •  
    2
    Shares
  •   
  • 2
  •