Zaščita vaše zasebnosti pri obisku naše spletne strani oazazamame.com nam je zelo pomembna. Zato vas bomo v nadaljevanju podrobno seznanili z obdelavo osebnih podatkov. Za varstvo podatkov te spletne strani sem odgovorna Minka Mehle. Pri uporabi in obdelavi osebnih podatkov se strogo držimo veljavnih določil glede varstva podatkov.

Ta izjava o varstvu podatkov velja samo za spletno stran oazazamame.com in z njo povezane podstrani, ne pa tudi za spletne strani, ki jih nadzorujejo in upravljajo tretje osebe. Preverite izjave o varstvu podatkov spletnih strani, ki jih nadzorujejo in upravljajo tretje osebe, saj so te spletne strani zunaj našega nadzora.

Varnost podatkov

Spletna stran oazazamame.com je za zaščito vaših podatkov sprejela ustrezne tehnične in organizacijske ukrepe, ki vaše podatke med drugim ščitijo pred izgubo, zlorabo ali nepooblaščenim dostopom. Sprejeti ukrepi se redno preverjajo in nenehno prilagajajo stanju tehnike. Če pride do kršitve varstva vaših osebnih podatkov, ki predvidoma pomenijo veliko tveganje za vaše pravice in svoboščine, vas bomo o tem nemudoma in po možnosti v 72 urah obvestili.

Zbiranje in obdelava osebnih podatkov

Osebne podatke obdelujemo samo v skladu z veljavnimi določili glede varstva podatkov. Ko si z nami dopisujete ali na naši spletni strani izpolnite obrazec s podatki, se strinjate, da se podatki, ki jih navedete v posameznem obrazcu, obdelujejo za kontaktne namene.

Ko obiščete našo spletno stran, so osebni podatki tehnično samodejno zajeti na podlagi piškotkov, izključno za delovanje vtičnikov in prezentacije spletne strani.

Piškotke kot tretja partija kreira tudi Facebook.

Piškotki in vtičniki za družabna omrežja

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki shranjuje spletne nastavitve. Skoraj vsaka spletna stran uporablja to tehnologijo. Piškotki se prenesejo, ko vaš spletni brskalnik prvič obišče neko spletno stran. Ob naslednjem prikazu te spletne strani z isto napravo se piškotek in ustrezno shranjene informacije posredujejo spletni strani, ki ste jo prikazali ali drugi spletni strani, kateri ta piškotek pripada. Tako spletna stran prepozna, da ste jo s tem brskalnikom že prikazali, ter tako v številnih primerih prilagodi prikazano vsebino.

Pravice posameznikov

V zvezi z obdelavo podatkov lahko uveljavljate naslednje pravice, ki vam pripadajo:

Pravica do informiranosti: zahtevate lahko potrdilo o tem, ali in v kakšnem obsegu se obdelujejo vaši osebni podatki.

Pravica do popravka: če so vaši osebni podatki, ki jih obdelujemo, nepopolni ali nepravilni, lahko kadar koli zahtevate, da jih popravimo oz. dopolnimo.

Če ste ustvarili uporabniški račun, lahko kadar koli dostopate do svojih osebnih podatkov in jih popravite ali dopolnite sami. Poleg tega lahko uporabniški račun tudi kadar koli zaprete.

Pravica do izbrisa: izbris svojih osebnih podatkov lahko zahtevate, če je namen, za katerega so bili zajeti, izpolnjen, če je prišlo do nezakonite obdelave, če obdelava nesorazmerno posega v vaše upravičene interese zaščite osebnih podatkov ali če je bila za obdelavo podatkov potrebna privolitev, ki ste jo preklicali. Pri tem je treba upoštevati, da lahko obstajajo razlogi, zaradi katerih takojšen izbris vaših podatkov ni možen, npr. zakonsko določene obveznosti hrambe podatkov, tekoči postopki, uveljavljanje, izvajanje ali obramba pravnih zahtevkov itd.

Pravica do omejitve obdelave: omejitev obdelave svojih podatkov lahko zahtevate, če dvomite v pravilnost svojih podatkov, in sicer za čas, v katerem lahko pravilnost podatkov preverimo; je obdelava vaših podatkov nezakonita, vendar ne želite izbrisa in namesto tega zahtevate omejitev uporabe podatkov; podatkov za predviden namen ne potrebujemo več, vi pa jih še vedno potrebujete za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov; ste vložili ugovor proti obdelavi podatkov.

Pravica do prenosljivosti podatkov: od nas lahko zahtevate, da vam vaše podatke, ki ste nam jih dali na voljo, posredujemo v strukturirani, splošno razširjeni in strojno čitljivi obliki, če podatke obdelujemo na podlagi vaše privolitve ali za namene izvrševanja pogodbe ter obdelava poteka z avtomatiziranimi sredstvi.

Pravica do ugovora: če vaše podatke obdelujemo za opravljanje nalog, ki so v javnem interesu, za izvrševanje javne oblasti ali pa se pri obdelavi sklicujemo na nujnost zaščite naših upravičenih interesov, lahko vložite ugovor proti takšni obdelavi podatkov, če obstajajo prevladujoči interesi zaščite vaših podatkov. Pošiljanje oglasov lahko kadar koli prekličete brez navedbe razlogov.

Pravica do pritožbe: če menite, da pri obdelavi vaših podatkov nismo upoštevali slovenske ali evropske zakonodaje o varstvu podatkov in smo s tem kršili vaše pravice, vas prosimo, da se obrnete na nas, da lahko razjasnimo morebitna vprašanja. Seveda imate tudi pravico, da se pritožite pri slovenskem pristojnem organu za varstvo podatkov oz. pri evropskem nadzornem organu.

Te pravice lahko uveljavljate neposredno z obvestilom na e-poštni naslov, ki je naveden v kontaktnih podatkih.

Kontaktni podatki

Minka Mehle,
minkamehle@gmail.com